miercuri, 1 februarie 2012

Rulouri de dovlecei cu branza si sunca

Reteta o am de pe un seite italienesc si mi-a facut cu ochiul de la prima vizionare.Merg foarte bine ca aperitiv si atunci cand aveti oaspeti anunati in ultima clipa , fiindca nu ia mai mult de 25-30 minute sa le preparati. Avem nevoie de :

12 felii zucchini
100 gr branza(de capra mai molcutza)
40 gr prosciutto crudo
1 lingura ceapa ciorii(daca nu aveti se pot folosii coditele de la ceapa verde)
sare
piper

Feliile de dovlecei se taie de cca 2-3 mm pe lungime, se sareaza si se aseaza pe un tocator(inclinat, ca sa se scurga apa), dupa care se pun pe grill cca 1-2 min. pe fiecare parte. Separat intr-un castron se amesteca branza, ceapa ciorii si sunca tocate marunt, se condimenteaza.Se lasa la frigider in jur de 15 minute.E bine ca amestecul de branza sa se faca inainte de a taia dovleceii , ca sa aibe timp sa se intareasca putin. Dupa ce am terminat de grilat dovleceii(ii lasam intai sa se raceasca putin) luam cate o felie si o umplem cu cate o lingurita din compozitia de branza si nivelam.Se ruleaza feliile sa fie cat mai stanse si se pot lega cu ceapa ciorii .
Usor si delicios.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu